Daisy-äänikirjat

Valkeakosken kaupunginkirjastossa on kokoelma lainattavia Daisy-äänikirjoja, jotka on tarkoitettu vain lukemisesteisille.

Daisy-äänikirjoja voivat lainata saavutettavuuskirjasto Celian asiakkaiksi rekisteröityneet asiakkaat. Celia-äänikirjapalvelun tuottamia Daisy-äänikirjoja voit kuunnella niille erityisesti tarkoitetulla Daisy-soittimella, mp3-soittimella tai cd- tai dvd-soittimella, joka toistaa mp3-tiedostoja. Käyttöön suositellaan sellaista mallia, jossa on edellisen pysäytyskohdan muisti.

Celia-kirjaston asiakkaana voit saada Daisy-soittimen ilmaiseksi kotiisi Näkövammaisten Keskusliitosta. Daisy-äänikirjat lainataan ja palautetaan kuten muukin kirjastoaineisto. Daisy-soittimessa on selkeät näppäimet, oma kaiutin ja liitäntä kuulokkeita varten. Voit muuttaa lukunopeutta ja äänenvoimakkuutta. Äänijulkaisuja voit kelata eteen- ja taaksepäin ja selata otsikoittain ja aikasiirtymin. Kuuntelulaite muistaa lukukohdan, johon viimeksi jäit. Voit myös jättää kirjanmerkkejä mielenkiintoisiin kohtiin tai asettaa illalla Daisy-soittimen sammumaan automaattisesti unitoiminnon avulla.

Viimeksi muokannut: Lehtiniemi Iina