Kirjastossa lainattavia sanataidekasseja varhaiskasvatuksen käyttöön

Akaan, Pälkäneen, Urjalan ja Valkeakosken yhteistyöhankkeessa 2021-2022 tehdään luovaa lukutaitotyötä. Yhtenä hankkeen tuotoksena ovat varhaiskasvatuksen käyttöön tarkoitetut sanataidekassit.

Sanataiteilija Mia Lempinen on valinnut yhteistyössä kirjaston lastenosaston henkilökunnan kanssa kirjoja lainattaviin sanataidekasseihin ja luonut toiminnallisia, helposti lähestyttäviä, sanataidetehtäviä varhaiskasvatuksen käyttöön. Tehtäviä löytyy kahdesta eri ikäryhmälle tehdystä kassista, 0-3 -vuotiaille sekä 4-6 -vuotiaille. Pienempien ikäryhmässä tehtäviä on 12 ja isompien 13 kappaletta. Lisäksi mukana on ohjeita ja materiaaleja.

Sanataidetta tehdessä lapset luovat itse oman mielikuvituksensa avulla esimerkiksi haitaritarinoita tai irtosanarunoja kehittynein taiteen metodein. Lukeminen on erityisen hauska kokemus, kun materiaali tehdään itse!

Sanataidekassit tehtävineen ovat lainattavissa hankkeen kirjastoista. Kassit on tarkoitettu varhaiskasvatuksen käyttöön.