Lukuviikko ja Aikakauslehtiviikko 5.-11.4.2021

Lukuviikko on lukutaidon vuosittainen ja valtakunnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on nostaa esiin ajankohtaisia kysymyksiä lukemisen ja lukutaidon ympäriltä.

Lukuviikko

Tämän vuoden teemana on Lukutaito on kansalaistaito. Lukuviikko tarjoaa ammattilaisille ja suurelle yleisölle lukemiseen ja lukutaitoon innostavia sisältöjä ja yllättäviä näkökulmia. Tiedossa on webinaareja, lukupiirejä, kirjavinkkausta, live-striimejä ja virtuaalivierailuja. Lukuviikolla jaetaan valtava määrä tietoa ja järjestetään ohjelmaa lukemisesta ja lukutaidosta ympäri Suomen.

PIKI-verkkokirjastoon on koottu Lukuviikko 2021 -sivulle valmiita listoja ääneen luettavista, isotekstisistä, helppolukuisista ja selkokirjoista. Suosittelukoosteissa on valikoituna teoksia esimerkiksi saduttamisesta, sopivista loruista taaperoille tai kirjavinkkejä lukemaan opetteleville.

Osallistu Lukuviikkoon ja anna lukulahja lapselle, murkulle, ikääntyneelle, itsellesi…

Aikakauslehtiviikko – Yli 100 aikakauslehteä vapaasti verkossa

Lukuviikko on myös Aikakauslehtiviikko! Suomalaisten aikakauslehtien kustantajat osallistuvat Lukuviikkoon avaamalla yli 100 aikakauslehteä vapaaseen verkkokäyttöön 5.-11.4.2021.