Luonto ja ympäristö –lukukampanja 4.2.-30.10.2021

Valkeakosken kaupunginkirjasto Valo järjestää perinteisen aikuisille suunnatun lukukampanjan ajalla 4.2.-30.10.2021. Aiheena on tällä kertaa luonto ja ympäristö.

Kampanjan tavoitteena on innostaa paitsi lukemaan, myös liikkumaan luonnossa. Luonto ja metsä ovat perinteisestikin olleet suomalaisille tärkeitä, ja poikkeusaikana niistä on tullut entistä tärkeämpiä. Sekä lukemisella että luonnossa liikkumisella on todettu myönteisiä terveysvaikutuksia, joten haluamme kannustaa niihin molempiin. Lukukampanjavihkoja saat kirjasto Valosta.

Osallistumisohjeet

• Diplomin saat suorittamalla vähintään kuusi kohtaa, joista luettuja kirjoja tulee olla vähintään kolme. Loput kolme suoritusta voit saada myös vaihtoehtoisilla tavoilla: vieraile paikallisten yhdistysten suosittelemissa luontokohteissa tai osallistu kirjaston luontoaiheisiin tapahtumiin, kuten ilmastolukupiiriin. Tapahtumista saat tietoa kotisivuiltamme ja sosiaalisen median tileiltämme. Halutessasi voit kerätä suorituksia enemmänkin.
  • Lue kirjallisuuslistalta vähintään 4-6 teosta. Kunkin kirjan kohdalle on merkitty, onko teos saatavilla myös e-kirjana tai e-äänikirjana Ellibs-palvelun PIKI-kokoelmassa. Suoritukseksi hyväksytään myös omavalintainen teos, joka aiheensa puolesta sopisi listalle. Voit valita lukemista myös Vihreän kirjaston ilmastolukuhaasteen vinkkilistalta (linkin löydät tämän uutisen lopusta).
  • Paikalliset yhdistykset ovat suositelleet luontokohteita, joista on lista jäljempänä. Kohteet tutustuttavat paikallisen luonnon erityispiirteisiin. Suosituksia luontokohteista antoivat Iku-Turson Akat, Suomen luonnonsuojeluliiton Valkeakosken yhdistys ry, Valkeakosken Latu ry ja Valkeakosken Retkeilijät ry. Kiitoksia yhdistyksille!
  • Palauta yhteystietosi ja lista suorituksistasi lukukampanjavihon viimeisellä sivulla olevalla lomakkeella kirjasto Valoon tai kirjastoauto Walleen 30.10.2021 mennessä. Voit osallistua myös sähköpostitse lähettämällä vastaavat tiedot osoitteeseen kirjasto@valkeakoski.fi.
  • Diplomilistan palauttaneet saavat lukudiplomin. Tiedotamme mahdollisesta diplomienjakotilaisuudesta myöhemmin.

Hyviä lukuhetkiä ja luontoretkiä!