Uuden PIKI-verkkokirjaston käyttöönotto lähestyy

PIKI-kirjastot avaavat uuden verkkokirjaston alkuvuodesta 2022. Uusi verkkokirjasto on ollut koekäytössä kesäkuusta 2021 alkaen osoitteessa piki.finna.fi.

Palvelun ulkonäköön ja rakenteeseen voi tulla vielä muutoksia. Verkkomaksuominaisuus uuteen verkkokirjastoon lisätään 2021 vuoden loppuun mennessä. Vanha verkkokirjasto toimii uuden rinnalla toistaiseksi.

Uusi verkkokirjasto tuo aineistoja esiin aiempaa visuaalisemmin. Aineistoa voi hakea ja selata monipuolisesti. Vanhan verkkokirjaston kätevimpien ominaisuuksien, kuten hakuvahtien ja suosikkilistojen lisäksi uusi verkkokirjasto sisältää myös joukon uusia toiminnallisuuksia. Palvelussa on esimerkiksi sisäänrakennettuna sähköinen kirjastokortti ja koko perheen kirjastokortit voi liittää samaan asiakastiliin.