Voit käyttää PressReader-lehtipalvelua myös kotona

PIKI-kirjastojen tarjoama lehtipalvelu sisältää pääosin ulkomaisia aikakaus- ja sanomalehtiä. Valikoima on kattava: englanninkielisessä palvelussa on yli 7 800 lehteä 79 eri kielellä.

Näköislehtiä voit lukea joko suoraan selaimessa tai erillisellä mobiilisovelluksella. Voit käyttää palvelua kirjaston lisäksi myös etänä, esimerkiksi kotona. Etäkäyttö on mahdollista toistaiseksi. PressReaderiin kirjautumiseen tarvitaan PIKI-kirjastokortin numero ja siihen liitetty nelinumeroinen tunnusluku (PIN).

Toimi näin, kun haluat käyttää PressReaderia etänä selaimella

• Avaa PressReader.
  • Kirjaudu yläpalkista oikealta ”Sign in”.
  • Valitse kirjastokorttikirjautuminen “Library or Group”.
  • Hae ja valitse Library – PIKI Libraries (Pirkanmaa, Finland).
  • Kirjoita kirjastokorttisi numero ja tunnuslukusi (PIN) niille varattuihin kenttiin.
  • Voit luoda palveluun erilliset tunnukset lisäominaisuuksia varten. Voit myös ohittaa tunnusten luomisen valitsemalla “No thanks”.
  • Odota kunnes PressReader HotSpot -erillisikkuna aukeaa.
  • Pääset selaamaan lehtivalikoimaa napauttamalla Select publication -painiketta. Löydät lehtivalikoiman myös valikon kohdasta Publications. Voit tämän jälkeen selailla lehtiä maan, kielen, aihepiirin tai lehtityypin mukaan tai hakea lehtiä nimellä. Lehti avautuu napauttamalla kansikuvaa.

Toimi näin, kun haluat käyttää PressReaderia etänä sovelluksella

• Lehden lukeminen on kätevää PressReader-sovelluksella. Sovelluksen saat ladattua mobiililaitteesi sovelluskaupasta. Jos olet ladannut sovelluksen jo aikaisemmin, on hyvä tarkistaa, että käytössäsi on aina sovelluksen uusin versio.
  • Avaa sovelluksen valikosta kohta Sign in.
  • Valitse kirjastokorttikirjautuminen “Library or Group”.
  • Valitse Select library -listasta PIKI ja kirjoita kirjastokorttisi numero ja siihen liitetty tunnusluku (PIN) niille varattuihin kenttiin.
  • Palvelu ehdottaa erillisten tunnusten luomista lisäominaisuuksia varten. Mikäli et halua luoda tunnuksia, voit ohittaa tämän valitsemalla “Cancel”.
  • Odota hetki, kunnes eteesi aukeaa PressReader HotSpot -ikkuna. Tämän jälkeen voit selailla lehtikokoelmaa, lukea lehtiä ja ladata niitä laitteesi muistiin luettavaksi ilman verkkoyhteyttä. Lehtien lataamisen aikana tulee HotSpot olla päällä. Jos Publications-osion yläreunassa näkyvä kahvikuppisymboli ei ole vihreä, käynnistä HotSpot sovelluksen asetuksista.