Kirjasto ja neuvola

Neuvola ja kirjasto tekevät yhteistyötä ryhmäneuvolan merkeissä. Ryhmäneuvola järjestetään noin kolmen viikon välein kirjastossa.

Ryhmätapaamisissa puolivuotiaiden lasten vanhemmat saavat vinkkejä syömiseen, nukkumiseen ja liikkumiseen liittyvissä asioissa. Vanhemmat saavat tapaamisissa myös vertaistukea. Ryhmäneuvolan moniammatillisen tiimin muodostavat lastenneuvolan terveydenhoitaja, lasten fysioterapeutti, neuvolapsykologi ja kirjastonhoitaja.

Kirjaston työntekijän roolina on esitellä vanhemmille lukemista ja kirjoja. Kerromme, miksi lapselle lukeminen on tärkeää ja merkityksellistä. Muistutamme, että loruttelu, kirjojen tutkiminen ja lapselle lukeminen vahvistavat vuorovaikutusta ja tuottavat iloa niin lapselle kuin vanhemmalle. Korostamme, että jo aivan pienelle lapselle voi lorutella ja lukea kirjaa. Vinkkaamme myös lapsen eri kehitysvaiheisiin sopivia kirjoja ja kirjoja aikuisille esimerkiksi sormiruokailusta ja lasten uniasioista.

Perheet saavat tapaamisesta mukaansa Lukulahja lapselle -kirjakassin. Lukulahja lapselle -ohjelma jakaa kirjakassin kaikille 2019-2021 syntyville vauvoille osana neuvolatarkastusta. Kirjat, lukumitta ja lorukortit kannustavat perheitä yhteisten lukuhetkien pariin.

Viimeksi muokannut: Lehtiniemi Iina