Celia-äänikirjapalvelu

Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa.

Celia on valtion ylläpitämä asiantuntijakeskus, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa yhteistyössä kirjastojen ja kustantajien kanssa. Celian valikoimaan kuuluu yli 45 000 kirjaa kattavasti eri aloilta ja eri-ikäisille lukijoille, joita Celian asiakkaat voivat ladata ja kuunnella suoraan verkosta.

Kauno- ja tietokirjallisuuden ohella Celia tuottaa myös oppikirjoja eri kouluasteille. Kirjat tuotetaan lukemisesteisille saavutettavaan muotoon: ääni-, piste- tai e-kirjoiksi. Celian kokoelmaa pääsee selaamaan ilman tunnuksia Celianet-verkkokirjastossa, mutta lataamiseen ja kuunteluun tarvitset tunnukset.

Voit liittyä Celian äänikirjapalvelun asiakkaaksi Valkeakosken kaupunginkirjaston kautta. Samalla saat opastusta Celian palveluiden käyttöön. Sinulla tulee olla käytössäsi älypuhelin, tietokone tai tabletti. Lukemisesteestä ei tarvitse esittää kirjallista todistusta, mutta Celialla on tarvittaessa oikeus pyytää selvitystä aineiston käytöstä. Opastukseen voit varata ajan verkkolomakkeella, puhelimitse tai sähköpostitse.

Viimeksi muokannut: Lehtiniemi Iina